Болница за плюшени мечета 2013

Асоциация на студентите медици – Пловдив и Мол Галерия Пловдив Ви канят на ежегодната Болница за плюшени мечета (Teddy Bear Hospital). Тази година кампанията ще се проведе на 21 и 22 декември 2013 год. от 11:00 часа в Мол Галерия Пловдив.

Teddy Bear Hospital е международен проект, организиран от студенти по медицина в страни като Германия, Австрия, Италия, Франция, Турция, Гърция и много други.

Факт е, че на този етап в България подобна инициатива не е провеждана. Силно мотивирани да бъдем иноваторите, ние – членовете на АСМ – Пловдив (Асоциацията на студентите медици – Пловдив), осъщесвяваме този проект за трети път у нас.

Teddy Bear Hospital е насочен към деца на възраст 3-7 години . Идеята е с игри и забавления да покажем на малчуганите, че посещенията при лекаря не са толкова страшни, както и че болестта е нормална част от живота и те не трябва да се страхуват да я преодолеят.

В същото време този проект помага и на нас, студентите по медицина, да се запознаем отблизо с педиатрията, с детските страхове, вълнения и да се опитаме отсега да изградим връзката лекар – дете (пациент), по правило основаваща се на взаимно доверие и топлота.

За целта всяко дете трябва да донесе своята любима плюшена играчка, която ще бъде нашият «пациент». Влизайки в ролята на родител, малчуганът ще сподели оплакванията на «детето си» и ще получи препоръки за здравето му от лекарите. По този начин децата се учат да говорят не само за медицински проблеми, но и да споделят като цяло.

Очакваме Ви!

За повече информация:
https://www.facebook.com/teddybearplovdiv