Ден на сърцето

Асоциация на студентите медици – Пловдив, с подкрепата на френската компания „Сервие”, организира кампания „Ден на сърцето”.

                     
Кампанията ще се проведе на 24.04.2014г., от 16:00 ч. в пловдивски хипермаркет. Студенти по медицина ще извършват профилактично измерване на сърдечната честота на доброволци. Измерването ще бъде съпроводено от попълване на анкети за оплакванията, рискови фактори, други заболявания. Доброволците ще получат информация и разяснения по други въпроси.
България е на първо място в Европейския съюз по смъртност от сърдечносъдови заболявания. Българинът няма изградена традиция да обръща внимание на здравето и периодично да следи важните показатели. Един от тези важни показатели е сърдечната честота или както още е известен – пулса. Забавеният, ускореният или неравномерният пулс могат да бъдат важен диагностичен симптом за редица заболявания. 
Като бъдещи специалисти, нашата цел е запознаем пациентите с рисковите фактори за възникване и последиците от нарушенията в сърдечната честота.
За повече информаця:
https://www.facebook.com/groups/151776919971/