КРЪВОДАРЯВАНЕ

Кампания за кръводаряване
  Бъди човек, спаси живот“
 

 
 Ще се проведе на 14.05.2013 и 15.05.2013 на площад „Централен” в Пловдив от 09:00 до 15:00ч., където ще има мобилен кабинет на Кръвен Център – Пловдив. В този кабинет всеки, който желае може да дари кръв и да помогне на болните от таласемия да поддържат нормалния си начин на живот!!!!

 

„Бъди човек, спаси живот е кампания,  чиято идея е да отбележи Световния ден за борба с таласемията, както и да се събере кръв, необходима за поддържане на живота на болните. Таласемията е много рядко заболяване на кръвта и е записано в Регистъра на Редките болести. Хората, болни от таласемия, не могат да синтезират нормално хемоглобин, и почти не могат да имат нормални червени кръвни клетки. Това води до тежки анемии при пациентите и ако не се осигури постоянно месечно кръвопреливане- болестта има фатален изход.
В първата част на кампанията се състоя лекция на 08.05.2013 във МУ-Пловдив със зам. Председателя на Организацията на Таласемиците в България, която освен, че заема пост в организацията, е и пациент, живеещ с коварната болест.