ЛЕКЦИЯ НИ УЧИ КАК ДА ВОДИМ ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ

Източник: http://mediacafe.bg/novina/id/3934

 Лекция ни учи как да водим здравословен начин на живот

Образователна лекция „Здравословен начин на живот“ организират от  Младежко информационно-консултантски център – Пловдив област и Асоциация на студентите медици – гр. Пловдив.
В днешното динамично и натоварено ежедневие често оставяме здравето на заден план и се сещаме за него, само когато то се влоши. Забързаното ни ежедневие често не позволява да се храним с така наречената „здравословна храна“, а „Био” храната е твърде скъпа и недостъпна за всички.
Спортът в повечето случай не е приоритет и време за него трудно се намира. В същото време модата и козметичните компании налагат норма за сексапил и красиво тяло, които провокират обществото да спазва диети и взима хранителни добавки. Но това води до сериозни последствия за човешкия организъм.
За да се грижим за здравето си без харченето на много пари, трябва да знаем няколко основни правила.  Ето защо лекцията „Здравословен начин на живот” цели да запознае обществеността с начините, с които можем да изглеждаме по-добре, без това да вреди на здравето ни.
Основните теми, които ще бъдат засегнати са:
•      Здравословно хранене 
–  Коя храна какво дава на организма ни;
–  Супер храни;
–  Вредни храни;
–  Нередовно хранене;
–  Диети.
•      Здравословно тегло и как да отслабнем без вреда за организма си.
•      Спорт и физическа актинвост – какво, защо, как:
–  Загрявка;
–  Кардио тренировки;
–  Силови тренировки;
–  Хранителни добавки.
Лекцията ще се проведе на 29 октомври (вторник) от 16:30 часа в 9 аудитория на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” – РЕКТОРАТ.
Заявете вашето участие и четете още на официалната страница на събитието.