Световен ден за борба с туберкулозата

24 март – Световен ден за борба с туберкулозата

 Българското Дружество по белодробни болести – клон Южен , съвместно с Асоциацията на студентите медици-гр. Пловдив  и СБПФЗАЛ „Д.П.  Кудоглу” ЕООД организират
безплатни изследвания за туберкулоза на желаещите пациенти.
Кампанията е спонсорирана от LIONS CLUB – гр. Пловдив.
Екипът е съставен от висококвалифицирани специалисти от Клиниката по Пулмология на МУ-гр.Пловдив и СБПФЗАЛ “Д.П.Кудоглу” и студенти медици от МУ-Пловдив.

Мероприятието ще бъде организирано по следния начин:
На 21, 22, 25, 26, 27, 28 и 29 март от 08:30 до 13:30 часа в Приемните кабинети на Болницата по белодробни болести “Д.П. Кудоглу”, бул “Цариградско шосе” 108 на желаещите лица ще се направи безплатна проба Манту и ще се попълни анкета за оплакванията, рисковите фактори и други важни въпроси. При съмнение за активно заболяване пациентите ще дадат храчка за изследване на туберкулозния бацил и ще им се направи рентгенография на бели дробове.
При необходимост от по-задълбочени изследвания и лечение пациентите ще бъдат насочвани към Клиниката по Пулмология или към Фтизиатрично отделение на СБПФЗАЛ ”Д.П.Кудоглу”.

Ако си студент по медицина от МУ-Пловдив, участвай в кампанията и се научи да извършваш тази манипулация! Заслужава си, другаде няма да получиш този шанс!

Заяви своето участие на Мариета Мечкарова и Гергана Ленгерова до 19 март 2013 година!