С грижа за моето сърце

На 29 септември се отбелязва Световен ден на сърцето, целта на който е да информира хората за опасността от сърдечно-съдовите заболявания и високата смъртност, вследствие от тях. 

С грижа за моето сърце

Сърдечно-съдовите заболявания продължават да са най-честият убиец в световен мащаб. Все повече спада и възрастта на засегнатите.Най-малко 80% от сърдечно-съдовите заболявания и инсулти могат да бъдат избегнати чрез контролиране на рискови фактори, като тютюнопушене, прекомерна употреба на алкохол,голям прием на сол, водене на заседнал живот и ниска физическа активност и повишено артериално налягане.

Асоциация на студентите-медици – гр. Пловдив(АСМ-Пловдив) организират информационна кампания „С грижа за моето сърце„, която ще се проведе в Mall Plovdiv на 30 септември 2015г от 14:00 часа.
Студентите-медици ще измерват артериално налягане, ще раздават брошури със съвети за по-здраво сърце и ще поставят акцент на  хората да обръщат по-голямо внимание към  здравето им. 
Ако искате да се включите заповядайте на нашето обучение за измерване на кръвно налягане в понеделник(28.09) от 16:30 пред Ла Фиеста(срещу Военна болница). 

За повече информация: https://www.facebook.com/events/1473591012947144/
или се свържете с нас във фейсбук: https://www.facebook.com/asm.plovdiv