1 награда и 2 номинации за възпитаниците на МУ-Пловдив за приза „Студент на годината“

Една награда и две номинации за националния приз „Студент на годината“ за 2021 г. получиха възпитаници на Медицински университет – Пловдив на церемонията, провела се на 8 април в София.

За „Студент на годината“ в категорията „Студент доброволец“ награда получи Стефан Иванов, специализант, специалност „Медицина“. През март 2020 г. той се включва активно в борбата с COVID-19 като доброволец в рамките на кампанията на висшето училище „Заедно ще успеем“ и работи в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Свети Георги“, където помага на лекарите на първа линия. Стефан Иванов е член на Студентски съвет на МУ-Пловдив.

Номинирана в категория „Здравеопазване“ на националните награди „Студент на годината“ е Аглика Бяндова, студентка в 6-и курс, специалност „Медицина“. Тя е приета с пълно отличие в МУ-Пловдив през 2016 г. и поддържа високи резултати и по време на следването си. Председател е на Асоциацията на студентите медици в университета, член на Асоциацията на студентите медици в България и на УС на Младежкото научно дружество „Асклепий“. Аглика Бяндова спечели отличието „Студент на годината“ на МУ-Пловдив за 2021 г.

В категория „Чуждестранен студент“ е номинирана Елиша Тейлър от Великобритания, студентка от 6-и курс, специалност „Медицина“ в МУ-Пловдив. Тя е основател и председател на Студентското дружество на парамедиците и хирурзите в Пловдив, член на Комитета по академични и международни отношения, където участва в програми за интегриране на чуждестранните студенти у нас. Докладчик е в международни уебинари по урология и хирургия.

Наградата „Студент на годината“ е учредена от Националното представителство на студентските съвети в България и се провежда за 15-и път. Първото издание на конкурса е през 2006 г. по инициатива на делегатите в Общото събрание на НПСС.

Целта на събитието е всяка година да бъдат награждавани студенти от различни области на висшето образование за постигнати от тях значими резултати в науката, културата, спорта и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво. Наградите са в 14 категории, а в журито участват водещи експерти в различни области на образованието, представители на МОН и други министерства, Съвета на ректорите, партньорски НПО организации и представители на бизнеса.

МУ-Пловдив се гордее с наградата и номинациите на своите възпитаници и им
пожелава още много успехи в обучението и в професионалния им път!