Факултетът по обществено здраве дипломира 388 бакалаври и магистри

Факултетът по обществено здраве на МУ-Пловдив дипломира 388 бакалаври и магистри на тържествена промоция в зала „България“ на Международния панаир. Общият успех на завършващите е много добър 5,39.

С отличен успех над 5.50 от следването и държавните изпити са 152 дипломанти (40%)– 19 от специалност „Управление на здравните грижи“ – бакалавър (випуск 2022) и 20 от „Управление на здравните грижи“(випуск 2023), 10 от специалност „Управление на здравните грижи“ (два семестъра, випуск 2024) и 27 от „Управление на здравните грижи“ (три семестъра, випуск 2023).
Сред отличниците попадат и 6 дипломанти от специалност „Рехабилитация, улнес, СПА и балнеолечение“, 4 от „Мениджмънт на медико-социалните дейности и общественото здраве“, 33 от „Обществено здраве и мениджмънт“ (випуск 2023), 30 от „Обществено здраве и мениджмънт“ (випуск 2024), 2 медицински сестри и една акушерка.

„Нашият факултет се развива динамично, разкриваме нови специалности и докторски програми, като гарантираме подготовка в съответствие със световните стандарти. Убедена съм, че сте готови да поемете предизвикателствата и отговорностите, които ви очакват. Нека вашият професионализъм, етично отношение, знания и умения ви водят по пътя на професионалната ви реализация. Разчитаме на вашите лидерски умения за развитие на българското здравеопазване и повишаване нивото на общественото здраве“, обърна се към дипломантите деканът на Факултета по обществено здраве проф. д-р Мария Семерджиева, дм. Тя благодари на преподавателите за наставничеството, търпението и индивидуалния подход към всеки, а на родителите – за любовта и подкрепата.

Поздрав от името на ректорското ръководство отправи доц. д-р Веселина Кондева, дм – заместник-ректор по качество и акредитация.

„Настъпва времето на Вашата инициатива, на Вашия житейски проект. Градете го с чувство, въображение, доза риск и разум. Вярвайте, че можете! Само тогава успехът ще е с Вас и ще бъдете удовлетворени от свършената работа. Изисквайте от себе си! Не пестете сили и енергия! Използвайте потенциала на младостта и не спирайте да инвестирате в знания и умения! Помнете, че Вашите преподаватели, които положиха основата, ще продължават ще бъдат опора и занапред. Бъдете достойни възпитаници на МУ-Пловдив и най-вече – добри хора!“, обърна се към абсолвентите доц. Кондева.

Промоторът доц. д-р Росица Димова, дм цитира Стив Джобс и пожела на дипломантите да обичат това, което правят, да не губят вяра и да не се примиряват, да следват сърцето и интуицията си.

Честта да отговори от името на завършващите се падна на Стела Тренчева, която се дипломира с най-висок успех в специалност „Медицинска сестра“. Стела поднесе благодарности от името на випуска към преподавателите за тяхната всеотдайност. „Всеки от нас ще вземе частица от вашия устрем и трудолюбие“, увери Стела, която вече е успешно реализирана сестра в хирургично отделение на УМБАЛ „Еврохоспитал“.

Дипломантите от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ положиха своята клетва към професията, като обещаха: „Безкористно, често и добросъвестно да се трудя там, където изискват интересите на моя народ и да се старая да заслужа неговото доверие, уважение и любов. Да помня винаги своя медицински дълг и високата си отговорност пред народа и отечеството“.

За доброто настроение се погрижиха танцьорите от „Ера балет“.