4-ти февруари – Световен ден за борба с рака

На 4-ти февруари отбелязваме Световния ден за борба с рака.

По данни на Световната Здравна Организация близо 9.6 милиона души по света са починали от рак през 2018 г., което прави рака втората водеща причина за смърт в световен мащаб. Златното правило в борбата срещу рака гласи: превенцията понижава риска. Ранната диагностика и своевременното започване на терапия са от ключово значение за успешното справяне с тази коварна диагноза.


Комитетът по обществено здраве към АСМ-Пловдив Ви кани на лекция на тема „Нови терапевтични възможности в сферата на онкологията“.

Д-р Христо Иванов от Катедра „Педиатрия и медицинска генетика“, д-р Габриела Райчева от Секция по „Медицинска онкология“ към Катедра „Клинична онкология“ и д-р Веселин Попов от Секция по „Лъчелечение и нуклеарна медицина“ към Катедра „Клинична онкология“ ще представят новостите в областта на онкогенетиката, фармакологията и роботизираната стереотактична радиохирургия с КиберНож.

В срещата ще вземе участие и проф. д-р Жанет Грудева-Попова, дм – ръководител на Катедрата по клинична онкология, уважаван и признат специалист.

Лекциите на проф. Грудева са винаги очаквани с голям интерес от студентите, защото в тях тя дава не само знание, но и споделя своя богат професионален опит и интересни случаи от клиничната си практика.

Заповядайте на 04.02. от 18:00 часа онлайн през платформата ZOOM
Линк за събитието: https://zoom.us/j/93549789437
Код : 93549789437