45 години не стигат, когато работиш с душа и сърце

Четиридесет и пет години работа в библиотеката – място, което те кара да се чувстваш частица от съкровищницата на човешката мисъл и познание.

Четиридесет и пет години да опазваш най-ценното наследство и същевременно да бъдеш част от духовното израстване на жадните за знания. Да помагаш, да насърчаваш и да създаваш атмосфера, която дава уют и вдъхновява.

И така година след година, докато в един обикновен ден, прекрачваш прага на библиотеката и те посрещат настоящи и бивши студенти, преподаватели и колеги, събрали се да ти покажат, че всичко това си е струвало. Защото си работила с душа и сърце.

Такава изненада на любимата си библиотекарка във Факултета по дентална медицина – Румяна Лазарова поднесоха миналата седмица настоящи и бивши студенти, насърчавани от д-р Костадин Трифонов – асистент в катедра „Орална хирургия“.

В милото тържество участваха още преподаватели, колеги и приятели на любимата Руми.
Студентите бяха подготвили различни изненади – имаше фойерверки, шампанско, торти, сладкиши.

С големи букви беше написано „РУМИ, ОБИЧАМЕ ТЕ”! Имаше окачени снимки от различни периоди на академичния живот на Румяна, която 45 години неуморно, с много любов и търпение обслужваше студенти и преподаватели!

Благодарим ти, Руми, за твоята доброта, човечност и всеотдайност през всичките тези години!
Четиридесет и пет години НЕ стигат, когато човек разпръсква светлина, топлина и любов!

Проф. д-р Мария Стойкова