66 медицински сестри и акушерки се дипломират в Медицински университет – Пловдив

Дипломиране на медицински сестри и акушерки, ФОЗ, МУ - Пловдив 2016г.
Дипломиране на медицински сестри и акушерки, ФОЗ, МУ – Пловдив 2016г.

Факултетът по обществено здраве на Медицинския университет – Пловдив изпраща поредния си випуск и ще връчи дипломи на завършилите с бакалавърска степен в специалностите „Медицинска сестра” и „Акушерка“.

42 медицински сестри и 24 акушерки са дипломантите от випуск 2016 на Факултета по обществено здраве в Пловдив. Тържествената церемония по дипломирането е на 02 декември (петък) от 12.00 часа в Четвърта аудитория на Аудиторния комплекс (МУ-Пловдив, бул. В. Априлов №15А).

Средният успех от следването на випуска е много добър 4.83. Средният успех от държавните изпити на акушерките е добър 4.49, а на медицинските сестри – добър 4.14.

Честта да произнесе слово при завършването от името на дипломантите ще има „Отличникът на випуска“ – медицинска сестра Бейе Хилми Исмаилова. Тя завършва с най-висок успех – 5.58, за което ще получи индивидуално надписан плакет „Награда на ректора“.

„Клетвата” на най-младите професионалисти по здравни грижи, която по традиция се полага, ще чете – акушерка Найме Рамаданова.

Голяма част от дипломантите вече работят в клиниките и отделенията на големите болници в Пловдив – УМБАЛ „Каспела“, СБАЛАГ „Селена“, Клиника по неврология на УМБАЛ „Св. Георги. Други от тях имат желанието да продължат обучението си в магистърските програми на МУ – Пловдив.

На тържествената церемония ще присъстват – директори, главни сестри и акушерки от болничните и здравни заведения в Пловдив, представители на сестринското и акушерското съсловие, родителите на дипломантите и университетската колегия.