Access – проект за информиране, социализация и включване в културния живот на Пловдив на студентите на МУ

Да почувстват Пловдив като местните, да получат актуална информация за събития и възможности за пътуване, разглеждане на забележителности, забавления, заведения и настаняване не само в града, но и в околността. Това е философията на амбициозния проект Access, който МУ- Пловдив стартира пилотно с единствения двуезичен дигитален пътеводител на града под тепетата – Lost in Plovdiv.

Убедено в потенциала на младите хора да бъдат активни участници в неговия съвременен културен живот, да бъдат естествени посланици на Пловдив в техните родни гардове и да обикнат града ни с неговата вековна история и модерен начин на живот, ректорското ръководство инициира проекта Access. Целта е студентите да станат част от обществения, социален и културен живот на града, тъй като по-голямата част не познават Пловдив извън университетските си занимания, неговата история и култура, не участват активно в съвременния живот и не го припознават като свой временен дом.

Проектът залага на серия от поетапни активности за информиране, включване и социализиране на голям брой младежи към града и живота в него във всичките му аспекти. Access ще предложи модерен комуникационен подход към студентите, за да:

– Опознаят Пловдив, традиционните, алтернативните и нови места в града, да бъдат информирани за културните събития, фестивали и активности в Пловдив, за кулинарията, за възможностите и местата за спорт, рекреация и забавление

– Да се социализират, да срещнат нови млади хора и да опознаят начина на живот в Пловдив

– Да научат за историята и културата на Пловдив, от античността до Европейска столица на културата през 2019, да срещнат творци, да опознаят културните институции и да участват в артистичните събития на града

– Да бъдат активна част от Пловдив, да се интегрират в живота на младите хора тук

– Да осъзнаят потенциала на общността си и да я интегрират в тази на Пловдив

https://www.instagram.com/access.plovdiv/