Направи добро и предай нататък

Благотворителният футболен мач на преподаватели и студенти на МУ – Пловдив

Всяка седмица преподаватели и студенти от Медицински университет – Пловдив се срещат неформално и играят футбол. На един такъв мач се заражда идеята за благотворителен футболен турнир.
Али Лукман, студент по медицина и ас. Николай Мехтеров – инициатори на събитието, споделят намеренията си с ректорското ръководство, което с готовност ги подкрепя.

За кратко време се събират по два преподавателски и студентски отбора с общо около 30 участници. Задължителното условие за участие е всеки играч да намери спонсори, които да го „спонсорират“ да играе на съответна позиция.

Решено е събраните от Благотворителния футболен мач средства да бъдат дарени на деца, лишени от родителска грижа, за да могат и те да имат по-светла и весела Коледа.
Купата за отбора-победител е идея на Али Лукман, с намерение всяка година тя да преминава в ръцете на новите победители и така тази инициатива да се превърне в традиция.

Футболният мач между студенти и преподаватели беше вълнуващ и вдъхновяващ! Въпреки студеното време и не така многобройната публика, играчите се раздаваха докрай! Към студентските отбори се включиха и две студентки, а от страна на преподавателите проф. Сивков се прояви като играч, който дава всичко от себе си!

В резултат на благотворителния мач са събрани 1346 лева, които вече са дарени на ДДЛРГ „Княгиня Мария-Луиза”, Комплекс за социални услуги „Олга Скобелева“, както и на частно лице – г-жа Корнелия Петкова, която е безработна самотна майка на три деца.

Директорът на дом „Княгиня Мария-Луиза” Дарина Кукева ще използва събраните средства за завършване на спортна площадка, в която има и футболно игрище.
Така дарението от една благотворителна „футболна“ кауза ще отиде в довършване на друга такава. Гордеем се със студентите си и подкрепяме напълно идеята Направи добро и предай нататък!

Можете да разгледате галерията със снимки от  събитието.