Д-р Ангел Джамбов спечели голямата награда „Питагор“

Д-р Ангел Джамбов, номиниран от МУ-Пловдив, спечели голямата награда „Питагор“ за принос в науката за млад учен! Честито!


За 11-та поредна година Министерството на образованието и науката отличи учени, които имат съществен принос за развитието на българската наука. Това стана на официална церемония вчера във Военния клуб.

„Да се занимаваш с наука не е просто професия, работа, а призвание. Тя изисква огромно посвещаване, дарба, много качества и е състояние на духа. Науката изисква пълно отдаване, тя е съдба, но до голяма степен и орис. Наградата „Питагор“, която всяка година даваме, е нашето признание към учените“. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на откриването.

Наградата за млад учен журито присъди на д-р Ангел Марио Джамбов. Тя бе връчена от заместник-министъра на образованието и науката Карина Ангелиева, която сподели с участниците, че от следващия месец в България за първи път ще заработи Портал за наука. В него ще е достъпно цялото научното богатство на страната ни. Тя уточни, че в портала ще има специална секция за младите учени.

Д-р Джамбов е магистър по медицина и асистент в Катедрата по хигиена и екомедицина на Медицинския университет – Пловдив. Работата на д-р Джамбов е свързана с действието на физическите и социалните фактори върху здравето на хората.