Да помогнем на Дани да порасне здрав!

Малкият Дани е почти на 2 години. От момента на раждането му се налага да бъде боец и да се бори за всеки свой дъх и всяка своя стъпка.

Заради настъпили усложнения по време на бременността Дани е роден преждевременно и има множество здравословни проблеми. В момента Дани страда от тотална форма на Болестта на Хиршспрунг и е с отстранено дебело черво. Междувременно развива и тежка форма на епилепсия – Синдром на Уест, придружена от церебрална парализа, засягаща ръцете и краката му. Това налага провеждане на ежедневна специализирана рехабилитация.

Родителите на Дани – възпитаници и преподаватели на МУ-Пловдив, откриват надежда в рехабилитационен център в Турция, където още с първите процедури се забелязва подобрение. Специалистите от центъра дават надежди за развитието на Дани. Процесът на рехабилитация обаче е продължителен и исканата месечна сума се оказва непосилна за семейството на детето – 1600 евро на месец.

Същевременно с това Дани се нуждае от специални храни и консумативи.

Нека разтворим сърцата си! Да проявим съпричастност и да помогнем на Дани!

Кутии за дарения може да намерите в Деканата на Фармацевтичен факултет, във фоайето на Студентски информационен център, Учебен корпус 1, Аудиторен комплекс и стола в двора на МУ-Пловдив.

Банковата сметка за дарения е:
BG05FINV91501317639015
Титуляр: Даниел Пламенов Кацаров