Деца със специални образователни потребности посетиха ФДМ

10 деца със специални образователни потребности на възраст от 4 до 13 години посетиха на 23 ноември Факултета по дентална медицина (ФДМ) на Медицински университет – Пловдив, придружени от своите родители и специалистите, които работят с тях.

Събитието се организира по инициатива на Регионалния център за подпомагане на приобщаващото образование (РЦПППО) – Пловдив и Катедрата по детска дентална медицина към ФДМ.

С много настроение и на достъпен език стажант-зъболекарите и техните преподаватели от Катедрата по детска дентална медицина въведоха децата в света на стоматологията.

Под формата на образователни игри и забавление децата научиха кои храни са полезни и кои са вредни за техните зъбки, как правилно и редовно да ги почистват и защо е важно да се грижат за тях. Стажантите, заедно със своите преподаватели, предразположиха децата и ги запознаха внимателно с апаратурата и как протичат прегледът и лечението на зъбите. Малките гости бяха прегледани на зъболекарските столове, а най-смелите от тях „изпробваха“ зъболекарската машинка.

С подаръци и още по-широки и бели усмивки си тръгнаха всички малки участници в събитието. Така срещата се превърна в истински празник, който децата – бъдещите зъболекари, и техните преподаватели да помнят дълго.