Детско царство и приказни герои в Катедрата по детска дентална медицина

На празника „Красива усмивка“ десетки деца огласиха Факултета по дентална медицина в ранното слънчево утро. Придружени от своите родители и близки, малките пациенти бяха посрещнати от студентите по дентална медицина, облечени в най-шарените си манти и маскирани като любими детски герои.

Катедрата, която чества 50-годишната си отдаденост на детското дентално здраве, беше богато украсена и превърната в приказно цветно детско царство. Не липсваше и Феята на зъбките.
Повече от 50 студенти от Асоциацията на студентите по дентална медицина се включиха и забавляваха малчуганите в клиничните зали с рисуване, занимателни игри, песни и танци. Към тях се присъединиха и англоезични студенти, които участваха на подобно събитие за първи път.

Малките пациенти с интерес разглеждаха денталните инстументи и бяха предразположени с много вниимание и усмивки от денталните лекари и студенти, за да бъдат щателно прегледани докато са на украсените стоматологични столове.

Преподаватели и студенти заедно забавляваха децата, докато ги преглеждаха и им обясняваха възможно най-достъпно как старателно и правилно да се грижат за своите зъбки.
В специална „Академия за родители“ студентите представиха пред присъстващите полезна информация и съвети за профилактика и орална хигиена на детските зъби, както и ценни препоръки за начина на хранене, здравословните напитки и храни и как по-лесно да създадат здравословни навици у своите деца.

Подаръци и цветни листовки получи всяко дете. Детските песнички, музиката, танците и цветните балони превърнаха празника в истинска феерия от смях и игри.
След празника „Красиа усмивка“ продължава инициативата „Месец на детското орално здраве“ в денталния факултет, като желаещите могат всеки работен ден без предварително записване да доведат децата си за специализиран преглед и консултация със специалистите от Катедрата по детска дентална медицина (ФДМ, 2 етаж).