Дипломацията – приятелство и доверие

„Дипломацията е преди всичко приятелство и доверие“ – това сподели Негово превъзходителство проф. Лино Бианко, посланик на Република Малта в България и Румъния по време на срещата си миналата седмица с Ректорското ръководство на Медицински университет – Пловдив.

 


Н. Пр. Лино Бианко е посланик на Малта в България и Румъния от 2014 година. Той е завършил университета в Малта, специалности „Философия и хуманитарни науки“ и „Архитектура и строителство“. Специализирал e индустриална геология в Лестър и история на архитектурата в University College – Лондон. Има докторска степен по архитектура и политика от УАСГ – София. Член е на Кралското дружество по изкуствата и на Геологическото дружество (Лондон), както и на редица международни архитектурни организации. Провел е редица интердисциплинарни изследователски проекти и e автор на повече от 250 доклада в областта на архитектурата, управлението на околната среда и градоустройството.

На официалната среща с Ректорското ръководство на Медицински университет – Пловдив гостът беше запознат със структурата, дейностите и успехите на Университета. По време на срещата се обсъдиха възможностите за обмен на студенти и преподаватели от двете страни.


В почетната книга на Университета Н.Пр. Лино Бианко записа: „За мен беше чест да се срещна с Ректора и Ректорското ръководство на тази академична институция, която е отличен образец на високо качество. Уверен съм, че заедно поставихме началото на успешно бъдещо сътрудничество между нашите студенти, академични общности и народи.“