Дипломира се 120-ият випуск на Медицински колеж

Дипломира се 120-ият випуск на Медицински колеж

На тържествена промоция на 25 ноември дипломите си получиха 136 дипломанти от 120-ия випуск на Медицински колеж към МУ-Пловдив. Завършващите са от специалностите „Помощник-фармацевт“, „Медицински лаборант“, „Рехабилитатор“, „Рентгенов лаборант“, „Зъботехник“, „Инструктор диетично хранене“ и „Медицинска козметика“.

Ректорът на Медицински университет – Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева, дм приветства дипломантите: „Вие сте Юбилеен випуск. Забележително е това, че днешната промоция се състои в година, в която отбелязваме още два юбилея – 80-годишнината от създаването на Училището за милосърдни сестри „Княгиня Мария-Луиза“, чийто пряк наследник е Колежът, и 50 години от преместването на това училище в настоящата сграда. Тази дългогодишна история е изпълнена с имената на стотици преподаватели, които са поставили началото на заветни традиции и са наложили общочовешки ценности. Всяко следващо поколение ги пренася в своето съвремие и ги защитава в професионалния си път. Сега е Ваш ред да поемете щафетата и да се влеете в най-важната система на нашето общество – здравната, като ежедневно показвате най-доброто, което сте научили по време на следването си. Помнете, че от днес Вие ставате посланици на Медицински колеж и на неговия девиз: „Тук сега и завинаги помни, че си човек“, каза още в речта си към колежаните проф. Мурджева.

Приветствие към завършващите отправи и директорът на Медицински колеж доц. Мария Божкова: „Днес Вие поемате по нов път. Път, по който ще се нуждаете от приятелско рамо. Ние всички вярваме във Вашите способности и ще ви подкрепяме така, както правихме и досега. Във Ваше лице виждаме прекрасни, уверени, свободни и способни млади хора.“

Доц. Божкова подчерта, че е лесно да се посветиш на една професия, когато знаеш, че във всеки момент може да промениш призванието си и да насочиш енергията си в друга посока. „Когато избираш медицинската професия, изборът е еднократен, защото не избираш занимание, а начин на живот. Очаквайте с нетърпение следващия етап от живота си! Не забравяйте, че сте добре подготвени, подкрепени от качествено образование и знайте, че целите, които наистина си струват, винаги могат да бъдат постигнати с усърдна работа и обединените усилия на съмишленици. Нека мечтите Ви днес се превърнат в реалността на утрешния ден“, пожела на дипломантите директорът на Колежа.

Промотор на 120-ия випуск беше доц. Калин Иванов, заместник-декан по международно сътрудничество и проектна дейност на Фармацевтичния факултет в МУ-Пловдив, който преподава и на колежаните от дипломиращия се випуск.
„Завършвайки Медицински колеж към Медицински университет – Пловдив като професионални бакалаври, Вие знаете отлично накъде сте се отправили. Имахте цел да се образовате и я реализирахте. Днес Вие сте успешни, днес Вие сте победители, застанали на старта на професионалния си път. Бъдете достойни колеги, останете посветени на хуманността, следвайте целите и постигайте мечтите си!“, пожела на дипломантите доц. Иванов.

Музикален подарък към 120-ия випуск бяха изпълненията на група „Керана и космонавтите“. Поздравителни адреси бяха получени от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ), от Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ – София, Медицински колеж – Варна, Тракийски университет – Стара Загора, от началника на МБАЛ-Пловдив към ВМА полк. д-р Ангел Гозманов и много други образователни и здравни институции.