Достойни таланти в Медицински университет – Пловдив

Талантливите студенти на МУ-Пловдив представиха достойно Университета в 18-тото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ“ – Пловдив 2021, най-големият форум на френското музикално и песенно изкуство на Балканите.

Тази година Фестивалът беше посветен не само на 14 юли – националния празник на Франция и Деня на Бастилията, но беше под знака и на 30-годишнината от възстановяването на Алианс Франсез в Пловдив. Началото е през 1991 година, когато в града ни отворя врати Генералното представителство на Алианс Франсез Париж за България и тук се установява първият френски алианс.

Вече няколко години поред студенти на МУ-Пловдив участват във Фестивала на френските шансони. И тази година техните изпълнения завладяха всички присъстващи.

Йосиф Бамбин – студент от Медицинския колеж, участва за първи път на Фестивала и изпълни две песни, едната от които песен от анимационен филм по любимото за деца и възрастни произведение „Книга за джунглата“. Акомпанираха му двамата братя близнаци Джес и Уесли от Jessandwest, музикални любимци от Франция, добре познати и обичани и в Пловдив.

Другата наша участничка – Надежда Димова, студентка от Фармацевтичния факултет, лауреатка на миналогодишни конкурси и една от любимките на публиката на „Златен ключ“, изпя Une vie d`amour на Азнавур.

Проф. Мариана Мурджева – ректор на Медицински университет – Пловдив, поднесе цветя и поздравителен адрес на г-жа Теофана Брадинска, директор на Алианс Франсез, и благодари на Надежда Димова и Йосиф Бамбин за отличното им представяне.