Доц. Паскалев с почетен знак от Президента

Доц. д-р Георги Паскалев беше удостоен с Почетния знак на Президента за цялостния си принос в развитието на българското медицинско образование и по повод неговата 80-годишнина.

Доц. д-р Георги Паскалев е ректор на Медицински университет – Пловдив в продължение на два мандата от 2003 до 2011 година. През 2003 година той въвежда англоезично обучение в българското медицинско образование, с което насърчава приема на чуждестранни студенти в България. Доц. Паскалев е основател на Фармацевтичния факултет при МУ-Пловдив. През 2010 година създава и ръководи „Технологичен център за спешна медицина“ в университета, а през 2011 изгражда най-модерния аудиторен медицински комплекс в страната. Автор е на 4 монографии и над 80 публикации в наши и чужди медицински издания.

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ №2 президентът на Р България Румен Радев връчи заслужени отличия на четирима съвременни будители – стожери на духа, съзиданието, на стойностните каузи, креативните идеи и научни пробиви, за техния безспорен принос за развитието на страната ни и по повод на техните годишнини. Наред с доц. Паскалев отличието получиха проф. д.б.н. Диана Петкова, арх. Костадин Сандев и Анжел Вагенщайн.
В приветствието си държавният глава подчерта, че церемонията е израз на признанието на обществото ни за всеотдайността, духовната сила и професионализъм на отличените и за техния респектиращ пример. „Вие доказахте, че сливайки талант, всеотдайност, воля и кураж в името на общото благо и възхода, това неминуемо печели заслужено признание“, посочи Румен Радев.

Академичното ръководство на МУ-Пловдив отправя най-сърдечни поздрави към доц. Паскалев за удостояването му с Почетния знак на Президента на Р България и му пожелава здраве и все така да бъде вдъхновяващ пример за академичната общност и за цялото общество!