Ехограф за Детска хирургия – каузата на пролетния студентски бал

Портативен ехограф за Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“ бе каузата на тазгодишния пролетен бал, организиран от Студентски съвет на МУ-Пловдив. Повече от 400 студенти от Медицински, Дентален, Фармацевтичен, от Факултета по обществено здраве и Медицински колеж се събраха за благотворителното събитие в Гранд хотел Пловдив снощи, което бе уважено и от множество официални гости.

Председателят на Студентски съвет Виктория Карамилева приветства за втора поредна година колегите си и благодари на всички, които подкрепят каузата с пожелание да бъдат все така отзивчиви и съпричастни.

„Много съм развълнувана от решението да направите дарение на нашата клиника. Трогнахте всички хирурзи – благодаря от тяхно име и от името на децата. Тази специалност е между „осанна“ и „разпни го“ – или плачем, или безкрайно се радваме. Нека добротата продължава да ви води, защото само добри хора стават добри лекари, стоматолози, фармацевти. Пожелавам да си изберете специалността, която е в сърцата Ви, за да работите с удоволствие. Няма по-ценно от спасяването на човешки животи. Нашата страна е богата с вас, да пребъде България“, каза в емоционалното си обръщение към присъстващите ръководителят на Клиниката по детска хирургия Пенка Стефанова.

Приветствие от името на ректорското ръководство поднесе доц. д-р Веселина Кондева – зам.-ректор по качество и акредитация. Тя поздрави студентите за амбицията да продължат традицията на благотворителните балове, тъй като именно младите хора са тези, които носят духа и придават облика на университета.

Поздрав отправи и председателят на Националното представителство на студентските съвети Ангел Стойков. „Давате добрия пример и много университети от цялата страна започнаха провеждането на подобни събития. Продължавайте да вдъхновявате“, пожела той и благодари на Виктория Карамилева, която е и зам.-председател на НПСС.

Магнетичната поп звезда Михаела Маринова даде начало на купона с изпълнение на популярните си хитове „Стъпка напред“, „До безкрай“, „Сладка грешка“, „Не ти ли стига“, „Мога“. Появата й на сцената изпълни на мига дансинга. „Вие сте невероятни, благодаря за настроението, което създавате“, обърна се към облечените в елегантни вечерни тоалети момчета и момичета певицата, която пя повече от предвиденото, очарована от бъдещите медици, стоматолози и фармацевти. За градуса на настроението се погрижи и танцова парти формация „Мила“. На финала на вечерта бе разиграна томбола, а екипът на Студентски съвет по традиция разряза празнична торта.