Eкип от ФОЗ се класира за пре-акселераторска програма с дигитална иновация за мениджмънт на болката

Екип от Факултета по обществено здраве се класира за участие във втората фаза на пре-акселераторската програма на фондация „Джуниър Ачийвмънт България“ – Beyond 2023-2024 в направлението за дигитални иновации в медицината и здравеопазването. Студенти от специалност „Фармацевтичен бизнес мениджмънт“ представиха иновативно решение за мениджмънт на болката, благодарение на което лекарят получава навременна информация за симптомите на пациента, които му причиняват страдание, и оказва ефективна помощ.

През октомври 2023 г. Медицински университет – Пловдив организира „Иновационен ден“ в партньорство с фондацията, чиято мисия е да вдъхновява и образова младите хора в сферата на свободното предприемачество, бизнеса и икономиката. Екипът на Beyond, който е част от тази фондация, подкрепя млади учени, предприемачи и хора с идеи да развиват своите концепции, като осигурява доказана методология, топ ментори, контакти, достъп до финансиране и 30 партньори в ЕС.

Четири екипа от МУ (два от Медицински факултет и по един от Фармацевтичен факултет и Факултета по обществено здраве) взеха участие в първата фаза от програмата. Всеки от тях представи своя идея, която предлага иновативно и достъпно решение на различни проблеми в областта на здравеопазването. От общо 35 участващи екипа 19 преминаваха в следваща фаза, сред които е и екипът от ФОЗ. Вторият етап ще се проведе през януари и включва обучения и практическа част, подкрепа от ментори, срещи с успешни предприемачи в сферата на здравеопазването, възможности за инвестиции и участия в международни събития и инициативи, свързани с иновации и предприемачество. Наградата за трите най-добре представили се екипа е осигурено безплатно участие в програмата в случай, че желаят до доразвият решенията си.

Да пожелаем успех на нашите участници!