Общежитията на МУ – Пловдив сцена на необичайно представление


Място: Общежитията на МУ – Пловдив на ул. Царевец 2, блок 1
Дата: на 14 и 15 юни от 19:00 ч. и на 16 юни от 12:00 ч.

Вход свободен.

Заповядайте на спектакъла “LIEU d’ÊTRE” („Място на съществуване“) на френската компания „Compagnie Acte“ с хореограф Аник Шарлот – част от програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Създателите на проекта определят “LIEU d’ÊTRE” като хореографски манифест за сгради, градове и утопии. В спектакъла ще участват както професионалните танцьори и хореографи от Франция, така и местни жители – непрофесионални „съучастници“. След 3 седмици обучение и репетиции, те също ще са част от представлението, а повече от 40 обитатели на общежитията ще отворят вратите си, за да приемат гостуващите артисти.


LIEU d’ÊTRE е номадско творение за градовете, олицетворява историята на обитаваните места. Отвъд представлението, целта е да се пресъздаде една необикновена география на града, чрез обединяване на професионални танцьори и обитатели на едно и също градско пространство, във вид на колективен артистичен опит.

“LIEU d’ÊTRE” трансформира представата ни за града и неговите жители. Спектакълът раздвижва обичайната градска среда и променя ежедневния ни поглед към нея – проектът представя публика, която върви към мястото на среща, танцьори по балконите, въздушен балет по фасадата на сградата.

Място: Общежитията на МУ – Пловдив на ул. Царевец 2, блок 1
Дата: на 14 и 15 юни от 19:00 ч. и на 16 юни от 12:00 ч.

Вход свободен.