Европейската имунизационна седмица в МУ – Пловдив на 4 и 5 май в IV Аудитория и в ZOOM

Официално откриване за българските студенти:
на 4 май от 15:00 ч. с приветствие на ректора проф. д-р Мариана Мурджева

Световната здравна организация отбелязва „Европейска имунизационна седмица (ЕIW)“, като тази година мотото е „Дълъг живот за всички“. Целта на кампанията е да фокусира вниманието върху значението на справедливия и разширен достъп до ваксини за дълъг и здравословен живот за всеки.
В МУ-Пловдив в продължение на четири години, предхождащи пандемията COVID-19, Катедрата по епидемиология и МБС и Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина традиционно организират семинари като част от глобалната инициатива.
В опит да се възобнови традицията и да се разшири аудиторията, двете катедри, заедно с Катедрата по микробиология и имунология и с подкрепата на Асоциацията на студентите медици – Пловдив организират тази година за студентите от българоезично обучение и тези от англоезично обучение Дни на ваксинологията, имунологията и епидемиологията, които ще се проведат на 4 и 5 май.
Семинарите ще бъдат изнесени в хибриден вариант: присъствено в IV аудитория на Аудиторния комплекс и в онлайн среда чрез платформа ZOOM на следния линк:
https://zoom.us/j/92740623131?pwd=NGFocm1LTjFyTVp1NUNCS2tmN2RsQT09
Meeting ID: 927 4062 3131
Passcode: 466939

Официалното откриване за българските студенти: е от 15:00 ч. на 4 май с приветствие на ректора проф. д-р Мариана Мурджева.

ПРОГРАМАТА включва вълнуващи теми от областта на епидемиологията и ще спомогне за изграждане на практически умения у студентите.

Гост лектори ще бъдат водещите специалисти:

  • доц. д-р Михаил Околийски, дм, представител на Световната здравна организация в България с тема „Добрите практики на СЗО: Рутинни имунизационни услуги по време на пандемията COVID-19 – преглед на „Контекста“ и „Представянето на услугите“
  • доц. д-р Любомира Николаева-Гломб, дм, завеждащ отдел „Вирусология“ в Националния център по заразни и паразитни болести, София с тема „Полио – краят на един парализиращ страх“.

Лектори от МУ-Пловдив ще бъдат проф. д-р Ани Кеворкян, дм – ръководител на катедра „Епидемиология и Медицина на бедствените ситуации“ и проф. д-р Йорданка Стоилова – дългогодишен преподавател от същата катедра.

Участие с презентации ще вземат и студентите по медицина от 5 курс Красимира Красимирова, Валентин Георгиев и Далха Абдилахи и студентката по медицина от 6 курс Мария Яна Кингсли-Голдуин.

Вторият ден – 5 май, е посветен на Световния ден за хигиена на ръцете.

Медицински университет – Пловдив подкрепя всички добри инициативи за повишаване на осведомеността за ползите от ваксините и рисковете от всяко намаляване на нивата на ваксинация и за повишаване знанията и практическите умения на студентите.

Посещението на събитието става само след предварително записване. Присъствените места са ограничени, затова е необходима предварителна регистрация.

Първите 50 участници ще имат възможност да посетят лекциите на живо в Аудиторния комплекс и да получат сертификат!

Линк за регистрация за участие в събитията за българските студенти: https://forms.gle/c4kCNKEwMZ1zUdFF9