Годишна благотворителна изложба на Арт Ателие събра 4409 лева в полза на Дани

Годишната благотворителна изложба на Арт Ателие дари 4409 лева за лечение на 2-годишния Дани Кацаров, дете на преподаватели в МУ-Пловдив. Средствата бяха събрани по време на официалното откриване на експозицията от продажби на над 80 творби и от индивидуални дарения.

Надсловът на изложбата беше „ПОДКРЕПА ЗА ДАНИ“ и в нея със свои произведения се включиха 10 преподаватели, студенти и служители на Медицински университет – Пловдив. В продължение на една година те работиха с техниките акрил, графика, сух пастел, туш, креда, рисуване с вълна и рисуване върху стъкло под творческото ръководство на художниците: Матей Матеев – живопис, Румен Нечев – графика, и Милена Китипова – приложни изкуства.

Сумата от продажбите и дарения бе предоставена на родителите на Дани.

Макар че всички творби са ангажирани, Годишната благотворителна изложба може да бъде разгледана в периода 28 ноември – 9 декември в Учебен корпус 1, а от 12 до 23 декември в Аудиторния комплекс на Университета.

Екипът на Арт Ателие изказва своята огромна благодарност към всички, които подкрепиха и ще продължат да подкрепят Дани и неговото семейство!

Нека заедно помогнем на Дани да порасне!