Кръгла маса на тема “Стратегически мениджмънт и регулиране на бизнес процесите в държавата”


Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Лабораторията за научно-приложни изследвания към него VUZF Lab организират кръгла маса на тема “Стратегически мениджмънт и регулиране на бизнес процесите в държавата”, която ще се проведе на 31 март 2022 г. от 10:30 ч. във ВУЗФ, гр. София, ул. “Гусла” 1, зала 501.

Дискусията ще протече в два панела – Панел 1. Нуждата от стратегия за икономическо развитие на държавата и Панел 2. Регулаторната функция на държавата, като основните акценти ще бъдат:
• Взаимодействие между бизнеса и държавата
• Стратегически приоритети и направления на държавата
• Докъде следва да се разпростира регулаторната функция на държавата?
• Държавният бюджет като инструмент при провеждане на стратегическата политика
• Официалните финансови институции: Българска народна банка, Комисия за финансов надзор и Българска фондовата борса като регулатор на икономическото развитие на държавата
Участие в събитието ще вземат г-н Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор, доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българската фондова борса и преподавател във ВУЗФ, Любомир Дацов, член на Фискалния съвет, д-р Бойко Таков, изп. директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, Илия Лингорски, главен икономист на Българската банка за развитие, Кристофор Павлов, главен икономист на Уникредит Булбанк и други представители на държавни институции, регулаторни органи, експерти от академичните и научните среди.

Подробна информация за кръглата маса може да видите ТУК.

Материалите от кръглата маса ще бъдат издадени в колективна електронна монография от издателството на ВУЗФ.
Заявки за участие с доклади се изпращат до 31 март 2022 г., като се попълни формата на линка https://vuzflab.eu/registration/.
Докладите няма да бъдат презентирани по време на кръглата маса.

Пълните текстове на докладите се изпращат до 30 април 2022 г. на е-mail: [email protected].
Ще се приемат само доклади, чиято тематика има отношение към темата на кръглата маса. Изискванията за оформление на докладите можете да видите ТУК.

Регистрацията за събитието продължава до 28.03.2022 г. на е-mail: [email protected].

Дискусията ще се излъчва на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ.