Курс по корейски език в ДЕСО при Медицински университет – Пловдив

Лектор – Деляна Михнева – магистър по корейска култура и история от The Academy of Korean Studies, South Korea
Контакти: 0886757621, [email protected]

Корея, или Страната на утринната свежест, е популярна по целия свят с своята култура, обичаи, козметика и кухня. От средата на 90-те години, когато започва „корейската вълна“, брандът Корея набира скорост и печели почитатели на всички континенти. Корейският език, като част от културата на Корея, се изучава от близо 200 хиляди ученици от 30 държави. В онлайн езикови платформи 8 милиона души практикуват корейски език.

Бъдете в крак с настоящето и учете корейски език с нас!

Курсът по корейски език за начинаещи към МУ Пловдив е насочен към студенти и/или преподаватели с интерес към изучаването му, с начални или без познания по езика. Езикът е жива и гъвкава структура, която е не само инструмент за общуване, но също така отразява културата и традициите на етноса, който го говори. Затова освен преподаването на езика, в курса ще бъдат застъпени и основни теми, свързани с корейската история и култура, които да дадат допълнителна информация за разбирането му. Ще бъдат включени теми като история и развитие на корейската писменост, фонетика и изговор, граматическа структура и социо-културни особености на общуването; култура и общество в източна Азия, както и практически изрази, необходими в ежедневието.

ЗА ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ:
в Секретариата на ДЕСО (тел. 032 200 653)
и по електронен път:
email: [email protected]

Забележка: Крайният срок за подаване на заявление по електронен път е 13.02.2022 г.
Курсовете ще стартират онлайн в платформата MS Teams от 14 февруари при наличие на минимум 10 курсисти. Факултативните курсове по английски, френски, немски и италиански език са продължение на започнатите през зимния семестър.

Заявление