Медицински Университет – Пловдив домакин на конгрес на Световната Федерация по лазерна дентална медицина (WFLD-ED)

Медицински Университет – Пловдив домакин на конгрес на Световната Федерация по лазерна дентална медицина (WFLD-ED)

Кандидатурата на Медицински университет – Пловдив за домакинство през 2017 спечели пълното одобрение на борда на Европейската дивизия на WFLD в Париж.

В една от емблематичните сгради на Париж – „La Maison de la Chimie”, на свое редовно заседание на 3-ти юли 2014г., бордът на Европейската дивизия на WFLD (Световна федерация по лазерна дентална медицина) избра единодушно кандидатурата на Медицинския университет – Пловдив за домакин на Международния конгрес на WFLD-ED през 2017 г.

Изборът на страна домакин се състоя в рамките на 14-тия конгрес на WFLD, на който присъстваха над 30 нации от 5 континента. Научните конгреси на WFLD са сред най-престижните и очаквани събития в света на лазерните технологии. Те дават уникална възможност за запознаване с новите постижения в лазерната дентална медицина чрез лекциите на водещи авторитети, подкрепят млади учени в областта на клиничните проучвания и фундаменталните научни изследвания и премахват политическите, религиозни и икономически граници, които пречат да общуваме свободно, дори в света на науката и идеите. В тази изключителна обстановка беше представена кандидатурата на Медицински университет – Пловдив за домакин на конгреса на WFLD-ED през 2017 година. Една кандидатура, дълго и сериозно подготвяна, за да бъде единодушно и безапелационноприета.

Представянето на кандидатурата включваше и атрактивен 4 минутен филм, събрал историята и красотата на Пловдив, развитието на лазерната дейност във ФДМ, както и прекрасната база на Факултета по дентална медицина и Медицински Университет – Пловдив.

    

 {youtube}mjyCpK9a7Ps{/youtube}

Участието на живо по повод спечеленото домакинство на доц. д-р Георги Томов, дм  и доц. д-р Ани Белчева, дм в сутрешния блок на DCTV „Утро с DCTV“ на 17 юли 2014

{youtube}b2VpF40TE3A{/youtube}