Милосърдие и креативност за една благородна кауза

Средства за детска онкохематология

Милосърдие и креативност за една благородна кауза :
Катедрата по „Сестрински грижи“ НА ФОЗ – към МУ – ПЛОВДИВ продължава благотворителната инициатива по набиране на средства за отделението „Детска онкохематология“ НА УМБАЛ „СВ. ГЕОРГИ“

По време на тържественото честване на Световния ден на сестринството – 12 май, студентите от специалност „Медицинска сестра“ обявиха своята инициатива за благотворителна кауза на честването – събиране на средства за отделението „Детска онкохематология“, на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Св. Георги“.
Победителите от отборите, класирани на I-во, II-ро и III-то място в конкурс за презентация на тема „Защо избрах професията на медицинската сестра?“ също се присъединиха към благотворителната кауза, която бе подкрепена от преподавателите от катедрата по „Сестрински грижи“ и всички от Факултета по обществено здраве на МУ – Пловдив.
Заедно със своите преподаватели студентите от специалност „Медицинска сестра“ призовават за включване в дарителската кампания на всички свои колеги – студенти и преподаватели в Медицински университет – Пловдив в духа на основополагащите ценности на своите професии – милосърдие, състрадание и хуманност.
Събраните средства под формата на дарение официално ще бъдат предадени в отделението „Детска онкохематология“ на 1-ви юни – Международния ден на детето.
Средствата текущо се събират в специално обозначени дарителски кутии, в които желаещите могат да направят своето дарение, като те са разположени на две места:

в катедрата по „Сестрински грижи“ (базата на Медицински колеж);
в „Учебен отдел“ – Деканат на Факултета по обществено здраве.