МУ на образователен форум във Франкфурт

Повече от 350 младежи посетиха щанда на Медицински университет-Пловдив по време на образователния форум във Франкфурт, организиран от “Border Concepts Gmbh”, Германия. В изложението се включиха участници от над 30 страни. Възможностите за обучение в МУ бяха представени от Екатерина Попмаринова и Анна Георгиева от отдел “Учебни дейности“.

Форумът дава възможност на висшите учебни заведения да презентират своите програми, а кандидат-студентите получават ориентация кои са най-подходящите за тях локации и специалности. Интересът към специалностите, които предлагаме на английски език – „Медицина“, „Дентална Медицина“ и „Фармация“, бе явен, споделиха представителите на МУ. Младежите се интересували от начина на кандидатстване, сроковете за подаване на документи и учебните програми по трите магистърски специалности.

“Border Concepts” e създадена през 2003 г. Основният предмет на дейност е организиране на образователни панаири в различни европейски страни и предоставяне на информация на кандидат-студенти, които имат интерес към обучение както в Германия, така и в чужбина. Целта е осъществяване на директен контакт между младежите и представители на образователните институции.
Всеки един от участниците имаше достъп до семинари, уебинари и презентации, на които да представи или получи актуална информация относно последните тенденции в глобалния образователен сектор, разказват Екатерина Попмаринова и Анна Георгиева.