МУ-Пловдив на образователен панаир в Дюселдорф

Медицински университет – Пловдив представи възможностите за обучение на образователен панаир в Дюселдорф. Традиционното изложение „BACHELOR AND MORE“ се провежда по график в големите градове в Германия. Основната цел е да бъдат представени различни университети от страната и чужбина пред бъдещи кандидат-студенти.
МУ-Пловдив бе единственият български университет участник, който презентира своите бакалавърски, магистърски и докторски програми наред с чуждестранните университети от Великобритания, Нидерландия и Естония.

 

„Интересът към събитието беше изключително голям. Освен от държавните и частни училища в Дюселдорф, имаше кандидат-студенти от региона и от други градове“, разказват експертите от Учебен отдел на МУ-Пловдив Светослава Славева и Димитър Сапунджиев. „Поради голямата българска общност в Германия, цели семейства посетиха щанда на университета. Някои от тях ще кандидатстват тази година, а други следващата. На тези кандидати беше разяснено кандидатстването и като двойни граждани. Немалко от тях бяха силно мотивирани да получат образование в родината“, добавят още експертите

Освен към специалностите „Медицина“ и „Дентална медицина“, немските младежи се интересували и от „Фармация“. На кандидат-студентите и на техните родители била предоставена подробна информация за процедурите по прием, необходимите документи, изпитни дати, специалности и свързаните с тях възможности за стаж и реализация.