МУ–Пловдив отвори врати и посрещна чуждестранни кандидат-студенти

Медицински университет – Пловдив организира тази година Ден на отворените врати за бъдещи кандидат-студенти, които са чуждестранни граждани.

Екипът на отдел „Учебни дейности“ посрещна над 20 чужденци, заинтересовани от обучението по специалностите .

Бъдещите кандидат-студенти бяха посрещнати в Welcome центъра, след което приветствани от зам.-ректора по учебната дейност – проф. Веселина Горанова-Маринова във втора аудитория на Аудиторния комплекс. В обръщението си зам.-ректорът поздрави кандидатите за първата крачка към спечелването на сериозната битка за успешна професионална реализация, а именно кандидатстването в МУ – Пловдив и избора на престижна и високохуманна специалност като Медицина, Дентална медицина, Фармация.

Участниците от 4 европейски държави бяха запознати подробно с възможностите на Университета, с условията, обучението и предимствата на отделните специалности по факултети.
На срещата кандидатите се запознаха детайлно с процедурата за кандидатстване – реда и етап
ите, кога и къде да подадат своите документи, както и с възможностите, които им дава онлайн платформата. Бяха посочени методологията за класиране и сроковете за записване.

Кандидатите да следват във висшето учебно заведение имаха възможност да разгледат основните бази и кампуса на Университета. Те посетиха Катедрата по анатомия, хистология и ембриология и музея към нея, Медицинския симулационен тренировъчен център и Музея на медицината. По време на своята обиколка и престой имаха възможност да получат отговори на всички възникнали общи и административни въпроси за кандидатстването и обучението си от експертите за КСК – 2024.

По данни на университета за 2023 година значителен е делът на англоезичните студенти в отделните специалности, като в Медицинския факултет вече превишава процента на българските студенти (МФ – 60.38%; ФДМ – 40.38%; ФФ – 14.77%).

Предстоят участия през март и април на международни образователни изложения в Истанбул и Дюселдорф.
Следващият Ден на отворените врати в МУ – Пловдив за българските кандидат-студенти и техните родители е на 24.04. 2023 г. от 11.00 часа.