МУ-Пловдив постави началото на съвместно сътрудничество с Европейския университет – Скопие, Македония

На 13 януари 2021 г. Медицински университет – Пловдив посрещна делегация от Европейски университет – Скопие и подписа меморандум за разбирателство. На срещата представителите на ръководството на двата университета обсъдиха възможностите за съвместни дейности в областта на денталната медицина.

Част от гостуващата делегация от частния университет бяха проф. д-р Владо Ванковски (Ректор), доц. д-р Катерина Гешовска (Декан на Стоматологичен факултет), проф. д-р Биляна Богдановска (Собственик/Член на Управителния съвет), Бобан Андрески (Собственик) и Андрея Андреев (Генерален секретар).

На срещата от страна на домакина присъстваха проф. д-р Мариана Мурджева (Ректор), проф. д-р Диляна Вичева (Зам.-ректор МСПД) и доц. д-р Веселина Кондева (Дека на ФДМ), както и проф. д-р Костадин Костадинов, който е съветник на Министъра на образованието и науката и член на Съвета на настоятелите на МУ – Пловдив.

Визитата приключи с посещение във Факултета по дентална медицина, където се проведе официална среща с деканското ръководство и посещение на катедри и научни центрове във факултета.