МУ – Пловдив представя фотоизложба „IN TEMPORE – ВЪВ ВРЕМЕТО“

Комисията по културна и социална дейност на МУ – Пловдив има удоволствието да Ви покани на фотографската изложба на проф. д-р Росен Коларов, дм, която ще бъде официално открита на 31-ви март от 12.00 ч. във ФДМ на Медицински университет – Пловдив.

Проф. Росен Коларов е специалист по Хирургична стоматология, Лицево-челюстна хирургия, Обща стоматология и по Социална медицина и здравен мениджмънт. Преподавател е във ФДМ на МУ – Варна и в НСА „Васил Левски“. Автор и съавтор е на над 100 научни труда и е цитиран над 200 пъти.

Проф. Коларов е фотограф-художник с над 40 години фотографски опит. Негови творби са изложени в Музея за пресфотография в Осло и в Музея за изобразителни изкуства „А. С. Пушкин“ в Москва. Преподавал е дисциплините „Повърхности, структури и детайл“ и „Фотодокументалистика“ в департамент „Визуални изкуства“ на НБУ. Член е на Фотографска академия „Янка Кюркчиева“ и е носител на статуетката на Академията. Издал е книгите „Лица, съдби, нрави” и „25 мига от детството“. Председател e на Управителния съвет на SOS – Детски селища в България.

Авторът представя снимки от различни фотографски жанрове и места. Творбите са запечатали мигове от реалността. Те разкриват неподозираната идентичност на образи и лица, един спомен от изминалото и изчезващо време, съхранил в себе си цялата история на съществуването.

IN TEMPORE - ВЪВ ВРЕМЕТО
IN TEMPORE – ВЪВ ВРЕМЕТО
In tempore – Във времето

„Появата на фотографията е едно от откритията, с които започва написването на модерната история на света. Близо два века тя запечатва събития, открития, радости и сълзи у хората, тя е незаменим документ. Въпреки че претендира за абсолютна обективност, тя винаги остава субективна. И това е така, защото фотографията е субективно отразяване на заобикалящия ни свят, пречупена през погледа, емоциите, интелекта, културата на създаващия снимки. Той е този, който интерпретира чрез своето въображение точно този променящ се около него свят.
Представените в изложбата снимки са субективното отражение на случващото се около нас на границата на две хилядолетия. Преди и след. Те са във времето на различни култури, различни страни, различни хора и разбира се сред Вечната Природа.“

Проф. д-р Росен Коларов, дм

ОЧАКВАМЕ В И !