МУ-Пловдив презентира програмите си за обучение на образователно изложение в Истанбул

Възможностите за обучение и начинът на прием за бакалавърски и магистърски специалности представи МУ-Пловдив на образователното изложение „IETF Spring Fair 2024 “ в Истанбул. В него взеха участие над 150 образователни институции, а посетителите в двата дни на форума надминаха 10 000.

Изложението дава възможност на висшите учебни заведения да презентират своите програми, а кандидат-студентите получават ориентация кои са най-подходящите за тях локации и специалности.

На щанда на МУ-Пловдив проведохме много срещи с потенциални кандидати и техните родители, казаха експертите от отдел „Учебни дейности“, които представиха висшето училище. Посетителите се интересували от начина на кандидатстване, сроковете за подаване на документи и учебните програми по трите магистърски специалности, преподавани и на английски език. Кандидат-студентите проявили сериозен интерес и към специалностите „Рехабилитация“ и „Медицинска сестра“, които за момента се предлагат само на български език, но университетът планира при голям интерес да разкрие англоезично обучение и в сферата на здравните грижи и общественото здраве.