МУ-Пловдив с първо място в направление „Медицина“ на Академичните Оскари 2023

На тържествена церемония в присъствието на премиера акад. Николай Денков, министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, председателя на парламентарната комисия по образование и наука Красимир Вълчев и други представители на държавната власт и академичните среди бяха връчени Академичните Оскари за 2023 г.

За осма поредна година „24 часа“ събра на награждаването представители на държавната власт, бизнеса и ректорите на университетите, които са първи в съответните професионални направления според Рейтинговата система на висшите училища България.

Медицински университет – Пловдив получи награда за първо място в професионално направление „Медицина“. Отличието бе връчено от Иво Русев – главен търговски директор на Телелинк.
„Запазваме лидерството в професионално направление „Медицина“, което няма как да не ни дава основание за гордост. Стъпваме на утвърдените академични традиции, въвеждаме иновации, модернизираме инфраструктурата, за да гарантираме високо ниво на обучение в една от най-хуманните професии“, каза зам.-ректорът по учебна дейност проф. Веселина Горанова, която прие наградата. Тя цитира Хенри Форд: „Качество е да правиш нещата, както трябва, когато никой не те гледа“. На церемонията присъства и зам.-ректорът по качество и акредитация доц. Веселина Кондева.

В приветствието си към академичната общност на България министър-председателят Денков изтъкна приноса на Рейтинговата система, да запълва информационния вакуум в една трудна и емоционална за кандидат-студентите област, за да могат те да направят информиран избор.