МУ-Пловдив се включи в информационно събитие с кандидат-студенти в Гърция
Медицински университет – Пловдив се включи в информационно събитие в Катерини, Гърция, посветено на възможностите за обучение в няколко висши училища в България.

Проявата се организира от Мериам Пашова, председател на УС на Културна асоциация за гръцко-българско приятелство и сътрудничество „Васил Левски“ и е под егидата на генералното ни консулство в Солун.

Екип от Учебен отдел на МУ-Пловдив посети Катерини по покана на Генералния консул на България в Солун – Антон Марков и по инициатива на г-жа София Мавриду, която е зам.-областен управител на област Централна Македония, отговаряща за областна единица Пиерия; г-н Ставрос Христофоридис, зам.-кмет по развитието; г-жа Мария Терзиду – зам.-кмет по туризма; и г-н Теофанос Терзопулос – председател на Общинския съвет на град Катерини.

В провелата се информационна среща-дискусия екипът от Учебен отдел представи англоезичното обучение в университета в специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“, както и специалностите на български език. Присъстващите се запознаха и с възможността за изучаване на български език в Департамента за езиково и специализирано обучение.

Останалите висши училища, представени в рамките на информационното събитие, бяха Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

На официалното откриване, наред с представителите на трите български университета, присъстваха генералният консул на България в Солун Антон Марков, зам.-кметът по развитие на град Катерини Ставрос Христофоридис и Митрополитът на Китрус, Катерини и Платамона.