МУ-Пловдив участва във фотоизложбата „15 години в Европейския съюз. Промяната.“

Медицински университет – Пловдив се включи във фотоизложбата „15 години в Европейския съюз. Промяната.“, организирана от ИК „Марица“ и „Хермес Медиа“.

Пано със снимки и текст разказва за най-значимите проекти на висшето училище, финансирани от европейски оперативни програми.

Експозицията беше открита на 2 ноември на Римския стадион, където може да бъде разгледана до 4 декември. В 20 платна изложбата показва какво реално се случило в Пловдив след влизането на страната ни в Европейския съюз. Пловдивчаните и гостите на града ще могат да видят как европейските фондове са помогнали за подобряване на зелената система и на инфраструктурата в Пловдив и за благоустрояването на градската среда.

Експозицията е посветена и на пловдивския бизнес, който продължава своя възход след приемането на България в ЕС. Място в експозицията имат и значимите университети в града – Медицински университет – Пловдив и Аграрен университет – Пловдив, които не спират да надграждат високия стандарт на обучение на студентите си с участие в различни международни проекти.

Фотоизложбата „15 години в Европейския съюз. Промяната.“ е продължение на традиционната кампания „Пловдив през годините“. Нейната цел е да обърнем поглед назад и да се замислим къде сме днес на картата на Европа и дали успяхме да заживеем по-добре и по-достойно като равноправен партньор в Европейския съюз.