МУ – Пловдив във Виртуално изложение за образование в България

Медицински университет – Пловдив успешно участва във второто за тази година Виртуално изложение за образование в България, което се проведе в събота, 19 септември.
Организатор на този форум е фирма ДАРБИ, чийто изложения, организирани през последните 13 години, са били насочени предимно към кандидат-студенти от България, търсещи обучение в Европа. Това изложение беше насочено към кандидат-студенти от чужбина, които искат да се обучават в България, и е първото, в което се включиха и държавните университети.

Посетителите на Изложението – кандидат-студенти, родители и учители, бяха от различни държави от Европа, Азия и Америка. Като домакини се изявиха висшите училища в България, сред които беше и Медицински университет – Пловдив.

Всяко висше училище разполагаше със свой щанд във виртуална изложбена зала, на който бяха достъпни онлайн брошури, каталози, снимки, видеа и различни файлове, даващи информация за добрите образователни възможности, предоставени от българските университети за чуждестранните студенти.

По време на Виртуалното изложение се осъществяваше пряка връзка с посетителите, особено ефективно в контекста на социалната изолация и невъзможността за провеждане на присъствени събития. В тази платформа се проведоха семинари, онлайн чатове и видео разговори, от предимствата на които се възползваха кандидат-студентите, които бяха над 700.

Във Виртуалното изложение за образование се забеляза повишен интерес към нашия университет. От страна на МУ – Пловдив участие взеха Анна Георгиева и Димитър Сапунджиев от Студентски информационен център, които компетентно отговориха на въпросите, зададени от ученици от Великобритания, Германия, Италия, Холандия и други страни.

Платформата ще остане достъпна една седмица след изложението, за да могат посетителите да разгледат цялата информация и допълнително да се свържат с Университета – https://vefbulgaria.com/company/home.