МУ Пловдив – „Най-добър университет“ – престижна международна награда

МУ Пловдив – „Най-добър университет“ – престижна международна награда

Уважаеми представители на Академичния състав, 

Уважаеми студенти, докторанти, специализанти,

С удоволствие Ви съобщавам, че МУ-Пловдив бе удостоен с престижната международна награда „Най-добър университет” за водещи позиции в областта на образованието. Наградата бе връчена на Срещата на върха на лидерите в областта „Наука и образование”, която се проведе на 16-19 декември 2013 г. в Оксфорд, Великобритания, от Европейската бизнес асамблея и Академичния съвет на Клуба на ректорите в Европа. Наградата се присъжда след прецизна селекция и последваща номинация от Международния комитет Сократ.

Престижната международна награда беше връчена на церемония в Кметството на Оксфорд. На събитието, като представител на МУ–Пловдив,  присъства проф. д-р Стефан Сивков – заместник-ректор по качество и акредитация, който изнесе презентация за успехите на нашия Университет в областта на науката и образованието през изминалата година. Презентацията беше представена в конкурсната сесия „Наука и образование, най-добри образователни програми и иновационни проекти”.

Отличието се дава на престижни организации за обмен на идеи и опит на международно ниво, безупречна репутация, динамичен растеж и устойчиви постижения  в областите Политическо управление, Образование, Наука и технологии, Култура и изкуство, Икономика и бизнес, Медицина и фармация. Материалният израз на международната награда Сократ е комплект от статуетка, сертификат „Най-добър университет“ и лиценз за „Най-добър университет“, валиден до Декември 2018 г. 

Засега МУ-Пловдив е единственият български Университет с подобен приз.

От името на академичното ръководство на МУ-Пловдив благодаря на всички преподаватели, студенти, докторанти и служители на МУ-Пловдив, които с активната си дейност през изминалата година допринесоха за тази награда.

Още едно отличие бе присъдено след селекция от Международния комитет Сократ на Ректора на МУ-Пловдив – проф. д-р Стефан Костянев. На почетната церемония „Новогодишен бал на Ректорите” в Oxford Union проф. С. Костянев бе приет за член на Клуб на ректорите в Европа. Той бе удостоен със Сертификат, почетен знак и академични символи на Клуба на ректорите в Европа и медал „Мениджър на годината“, изработен от благородни метали, покрит с чисто злато (999,9) и инкрустиран със Сваровски кристали.

Двете награди са отразени в Алманаха Сократ за 2013г., издаван от Европейската бизнес асамблея (http://www.summitofleaders.co.uk/en/projects/almanac).

2.01.2014 г. Пловдив

Проф. д-р Мариана Мурджева, дм, мзмЗАМ. РЕКТОР МСПД

Image8  Image1 Licenze BestUni Oxford 2013 Image7 IMG 0823           Статуетка „Най-добър университет“  Сертификат за „Най-добър университет“ Лиценз „Най-добър университет“, валиден до Дек. 2018 Медал „Мениджър на годината“ Връчване на Сертификат „Най-добър университет“ на Проф. д-р Стефан Сивков, дм, Зам. Ректор по Качество и акредитация           Image2 IMG 1216 Image New MemberCRE   Immage 4a Oxford Summit of Leaders 16 20 December 2013 Korica Image Text2 Almanah         Сертификат за членство в Клуб на Ректорите в Европа на Проф. д-р Стефан Костянев, дмн, Ректор, Връчване на Сертификат за членство в Клуб на Ректорите в Европа на представителя на МУ Пловдив – Проф. д-р Стефан Сивков, дм Членска книжка и почетен знак на Клуб на Ректорите в Европа   Алманах Сократ „Наука и образование“ за 2013г., издаван от Европейската бизнес асамблея  Страница с представяне на МУ Пловдив в Алманах Сократ  „Наука и образование“ на Европейската бизнес асамблея