Отзвук: На добър час на Випуск 2016 от ФДМ

На добър час на Випуск 2016 от ФДМ

 {youtube}bbrjpp2Q8t8{/youtube}

Промоцията на Випуск 2016 от Факултета по дентална медицина се превърна в незабравим празник както за дипломантите, така и за техните преподаватели, за родители и близки, за гости и за всички присъстващи на тържественото събитие.

За 46-годишната история на факултета по Дентална медицина 4762 студенти са се дипломирали като лекари по дентална медицина, от които 3645 българи и 1117 чуждестранни граждани.

Випуск 2016 е 41-вият в историята на факултета. 55 лекари по дентална медицина получиха дипломите си и след полагането на Хипократовата клетва, придобиха професионална квалификация „магистър-лекар по дентална медицина“.С отличен успех от шестгодишното си следването и държавните изпити завършиха седем дипломанти. Сред завършващите има 15 чуждестранни студенти – граждани на Гърция, Сирия и Турция.

Водещ на церемонията беше проф. д-р Елка Попова – заместник декан по учебната дейност на факултета, а Промотор – проф. д-р Христина Лалабонова – заместник Декан по международно сътрудничество и проектна дейност. На събитието присъстваха много гости – представители на държавната и местната власт, на настоятелството, бивши и настоящи преподаватели, родители, близки и приятели на дипломантите.

Деканът на факултета – проф. Тодоров, пръв поздрави дипломантите и им каза да не забравят пътя към Алма Матер. Увери ги, че техните преподаватели винаги ще бъдат с тях и ще помагат за усъвършенстването им. „Пожелавам Ви от сърце да станете добри лекари, да получавате уважението на пациентите и признанието на обществото. На добър път!“

Ректорът на Университета – чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, поздрави дипломантите от името на академичната общност. „Преподавателският потенциал и модерната материално-техническа база, с които разполагате, Ви правят елитен европейски факултет. Сред години на упорит труд Вие вече имате прекрасна професия. Днешният ден, скъпи дипломанти, бележи края на академичното Ви образование и началото на професионалния Ви живот. Навсякъде по света тази професия е синоним на успех, висок морал и култура. Няма нищо по-хубаво от това да отнемеш болката и страха, да даряваш усмивки. Това, което получавате днес и една прекрасна инвестиция в бъдещето. Тя Ви дава големи възможности и очертава границите на дълга и човечността. Където и да Ви отнесе вятърът на съдбата, не забравяйте своите учители, не забравяйте своя факултет. Не забравяйте Хипократовата клетва. На добър час!“

От името на дипломантите вълнуващ отговор на приветствието на Промотора – проф. Лалабонова, отправи Теодора Къртева –отличничката на випуска. В своето слово тя благодаря на преподавателите, които в продължение на шест години са ги напътствали, възпитавали, вдъхновявали. Благодари и на родителите, които са помогнали мечтите им да станат реалност. Най-сърдечни пожелания Теди отправи към своите състуденти – да бъдат и успешни, и смирени; да бъдат здрави и да даряват здраве.

Имаше още много изказвания, пожелания и поздравления. Имаше сълзи в очите и усмивки по лицата на всички!

НА ДОБЪР ЧАС НА ВИПУСК 2016 ОТ ФАКУЛТЕТА ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА!