НПСС откри процедурата за номинации в IX-то поредно издание на Националния приз „Студент на годината“.

plakat SG 2015 2УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Търсят се активни млади хора. Кой ще бъде Студент на 2015 година? НПСС откри процедурата за номинации в IX-то поредно издание на Националния приз „Студент на годината“. Студентите, желаещи да участват, могат да подават своите документи до 22 Ноември 2015 година, а призьорите ще бъдат отличени на официална церемония в София през месец Декември.

Националният приз „Студент на годината“ се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България.Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Facebook на събитието

Студентите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

В конкурса може да участва всеки студент, който е завършил успешно първи курс и има съответните постижения в областта, в която се обучава.

Жури, състав от водещи експерти от всички области на образованието, ще определи общо дванадесет награди в първа сфера на конкурса, в съответните области на образование, награда за най-добър чуждестранен студент в България и Студент на годината 2015.

Студент на годината в Република България за 2015 г.Журито ще определи победителя „Студент на годината“ в Република България за 2015 г. сред дванадесет най-добри претендента от първа сфера на класификатора.

След избора на „Студент на годината“, следващият по постижения заема неговото място в съответното направление.

Чуждестранен студент на годината в Република България за 2015г.Журито ще определи победителя „Чуждестранен студент на годината“ в Република България за 2015 г. след класиране на всички постъпили кандидатури. Наградата се присъжда за високи постижения в областта на научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на студента.

Награда за принос в развитието на националните студентски политики, изграждащи имиджа на НПСС.

Изпълнителният съвет на Националното представителство на студентските съвети в Република България ще определи наградените в съответната сфера.

Научи повече на www.studentnagodinata.eu

baner2015 1