Още едно благотворително събитие в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия


Арт ателие към МУ-Пловдив, Асоциацията на студентите медици – Пловдив и Студентски съвет Ви канят да участвате в едно малко по-различно събитие. В месецът на любовта и виното имате възможността да се включите в нашето благотворително Арт ателие „Вино и изкуство“. Темата на ателието е „Малък формат – голям празник“. Ще рисуваме на малък формат A4 за една голяма кауза в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия!

Ще можете да си запазите място в ателието на 21.02 и 22.02. 2023 г. И в двата дни то ще се проведе от 15 часа в заседателната зала в катедрата по анатомия.

Цената участие е 20 лв., като само малка част от нея ще бъде използвана за материали за рисуване (бои, четки, пастели, рамки и др.).

Картините, изработени повреме на ателието, ще могат да участват в бъдеща изложба на Арт ателие при Медицински университет – Пловдив.

Водещ на ателието е живописецът Матей Матеев, който ще ни запознае отблизо с изкуството по най-приятния начин – с чаша вино в ръка 🙂

Матей Матеев е роден на 18 септември 1945 г. в гр. Кюстендил. Завършва Художествена Академия в София през 1975 г. специалност „Приложна графика“ при проф. Александър Поплилов. Живее и работи в град Пловдив. Участва в редица общи национални и международни изложби. Матей Матеев е член на Ротари клуб „Пловдив – Пълдин“ и носител на множество награди за изкуство, сред които и наградата „Оскар Кокошка“ за живопис, Австрия. Образите, които Матей пресъздава в своето творчество, и темите, които вълнуват сърцето на твореца, са всеобхватни. От най-нежното цвете, риба, куче, коне, диви коне – тарпани, любимият ни Пловдив, до фундаменталните и вечни въпроси за свободата, приятелството, любовта.

Бланка за записване: https://forms.gle/eKKpKNKnjF1A2KXx6