Отлично представяне на нашите волейболни отбори на регионалните кръгове от Националния студентски шампионат

На започналия в понеделник регионален турнир по волейбол за мъже и жени, кръг от Националния университетски шампионат (НУШ), който се провежда в зала Олимпиада, мъжкият отбор на Медицински университет – Пловдив постигна категорична победа срещу отбора на УХТ-Пловдив с резултат 3:0 гейма.

Във вторник дамите на Медицински университет – Пловдив се изправиха срещу отбора на Пловдивския университет, съставен от професионални състезателки на Марица (Пловдив) и въпреки това нашите момичета се бориха през целия мач и успяха да взимат гейм, като загубиха с 3:1 гейма.

В сряда и двата ни отбора играха срещу прекия конкурент за класиране на финалите на НУШ, отбора на Тракийския университет, Стара Загора (мъже и жени). Първи на игрището излязоха момичета, които с невероятна игра и себераздаване стигнаха до ценна победа с 3:1 гейма, с което се класираха за финалите на НУШ. Веднага след тях мъжкия ни отбор постигна победа също с 3:1 гейма, след много атрактивна и отборна игра.

На момчета предстоят още два мача, които ще са другата седмица, срещу отборите на Аграрния университет – Пловдив и Техническия университет – Пловдив. Резултатите до сега сочат, че момчетата също вече са се класирани за финалите на НУШ, които ще се проведат в Стара Загора от 9.05. до 13.05.2023 г., като участие ще вземат осемте най-силни университетски отбора на България.

Ето и имената на момичета и момчета, които взеха участие в срещите:
Момичета : А. Бушнакова, А. Ангелов, Х. Ангелова, М. Тончева, С. Казакова, Ц. Димова, Н. Конкори, А. Канацелу, К. Кавръкова, Н. Чалакова, П. Мангова, Франческа Ди Салво.

Момчета: Н. Пасков, А. Влахов, Кр. Славчев, З. Пандевски, И. Йончев, Г. Драев, М. Колев, И. Сапунджиев, Л. Пенчев, А. Вервелидис, Й. Мегенов, С. Юруков.

Волейболните отбори, заедно с тези по баскетбол, тенис и футбол, ще представят Медицински университет – Пловдив на предстоящия световен междууниверситетски турнир EuroMilano, който ще се проведе в италианската столица от 4-ти до 7-ми май 2023 година.