Първа Национална Конференция за Редки Болести за Студенти по Медицина 13-14 септември 2013 г.

Първа Национална Конференция за Редки Болести

за Студенти по Медицина

13-14 септември 2013 г. – Новотел – Пловдив

1

Асоциацията на студентите медици – гр.Пловдив (АСМ-Пловдив) съвместно Информационен Център за Редки Болести и Лекарства Сираци, Ви кани на първото по рода си събитие в България, насочено специално към студентите-медици от всички университети в страната .

Целта на „Първа Национална Конференция за Редки Болести за Студенти по Медицина“ е да обогати общата медицинска култура на бъдещите лекари, допълвайки обучението им по теми и въпроси, които не са застъпени обстойно в учебната програма. С предстоящото събитие ще бъде насочено вниманието на студентите към редките болести и проблемите, които стоят пред лекари и пациенти за тяхното успешно диагностициране и лечение. Конференцията е платформа, предлагаща освен нови медицински познания, също така и възможност за лична изява.

Всеки студент ще може да представи своята клинична и научна работа в областта на редките болести. За целта е предвидена специална постерна сесия и сесия с Case reports. Пълните текстове ще бъдат събрани и отпечатани в конферентен сборник (ISSN 1314-3581) след приключване на конференцията.

Имаме голямото удоволствие да обявим и гост-лектора на конференцията д-р Бен Карсън, професор по неврохирургия, онкология, пластична хирургия и педиатрия, директор по неврохирургия в болница „Джон Хопкинс” (Балтимор, Мериленд, САЩ). Д-р Карсън ще представи презентация на тема „Съображения и рискове, свързани с диагностиката и лечението на сложни неврохирургични проблеми”.

АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА

Редки болести и лекарства сираци Редки болести в :Педиатрия Хематология ЕндокринологияДетска хирургияРедките болести през погледа на пациента

ПОТВЪРДЕНИ ЛЕКТОРИ

Д-р Бен Карсън, професор по неврохирургия, онкология, пластична хирургия и педиатрия, директор по неврохирургия в болница „Джон Хопкинс” (Балтимор, Мериленд, САЩ) Проф. Румен Стефанов, Катедра по социална медицина и обществено здраве, МУ-Пловдив, Информационен център за редки болести и лекарства сираци, Пловдив Проф.Иван Иванов , Специалист по педиатрия и детска неврология към Детска клиника към УМБАЛ „Св. Георги”; автор на дисертация по приложение на трансфонтанелна ехография при проследяването на рискови деца; Д-р Веселина Стефанова Горанова-Маринова, д.м., Клиниката по хематология УМБАЛ “Св. Георги” Доц. д-р Пенка Стефанова, Завеждаща детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ Доц. д-р Мария Орбецова, дм – Началник Клиника по Ендокринология при УМБАЛ „Св. Георги“ Пловдив. Гост от Национален Алианс на хора с Редки болести

Използвайте този случай и вземете участие в Първа Национална Конференция за Редки Болести за Студенти по Медицина.

Можете да се регистрирате и изпратите резюме на сайта на конференцията – http://conf2013.raredis.org/students.php

Крайният срок за ранна регистрация е 15 август – 15 лв., регистрация на място – 40лв., а срокът за изпращане на резюмета за участие – 1 септември 2013 г.

Включете се сега!Очакваме Ви!

С Уважение :Борислав Дренски/Председател на АСМ-Пловдив/Румен Стефанов/ Информационен център за редки болести и лекарства сираци/