Победители в конкурсите на Студентски съвет за 14 февруари

Резултати от конкурсите за 14 февруари, организирани от Студентски съвет на МУ-Пловдив и Асоциацията на студентите медици – Пловдив

По инициатива на Студентски съвет (СС) и Асоциацията на студентите медици (АСМ) – Пловдив студентите на Медицински университет – Пловдив раздаваха виртуални валентинки и се включиха в 2 конкурса за 14 февруари – Свети Валентин и Трифон Зарезан.

Конкурсът „Лек за душата“ беше за изработване на оригинален етикет за бутилка вино. Победител в това състезание е Тодорка Пеева от 4-ти курс, Медицина. Второ място заема Цветелина Стефанова от 1-ви курс, Фармация, а третото място си поделят Доника Димитрова, Гамзе Забун и Стела Димитрова – и трите от 2-ри курс на специалност „Медицина“. Отпечатаните етикети бяха поставени върху бутилки вино и подарени на авторите на посланията – като спомен от празника.

Вторият конкурс, иницииран от Комитета по репродуктивно здраве и СПИН към АСМ – Пловдив, беше за стихотворение или есе с обем 200-220 думи на тема по избор: „Виното – поезия в бутилка“ и „Любовта, в която аз съм ти“. В раздела за есе специална награда получи Ивета Георгиева, 1-ви курс, Медицина. В раздела за стихотворение първо място спечели Катерина Михайлова, 4-ти курс, Медицина. Второ и трето място заеха Доника Димитрова и Гамзе Забун, които бяха сред наградените в конкурса за изработване на етикети за вино.

Изпращането на виртуални валентинки бе анонимно посредством онлайн бланка, в която влюбените да посочат обекта на своите чувства и да напишат посланието си до него. Валентинките – общо 40 на брой, бяха разпратени на 14 февруари.
Наградите включваха чанти за лаптопи и комплекти рекламни материали на СС с практическо приложение и, разбира се, удовлетворението и спомена от участието в празничното отбелязване на датата 14 февруари.

Етикетите за вино, изработени от студенти на МУ-Пловдив
Първа награда в раздела за стихотворение
Втора награда в раздела за стихотворения
Трета награда в раздела за стихотворение