„Поеми риска“ – представяне на книгата на световноизвестния неврохирург проф. Бен Карсън

„Поеми риска“ на световноизвестния неврохирург проф. Бен Карсън

BC

„Издателство „Нов живот“ представя книгата на световноизвестния неврохирург Бен Карсън „Поеми риска“. Събитието е част от програмата на фестивала „Пловдив чете“ и ще се проведе в Балабанова къща на 12 юни от 18 часа.

Професор Бен Карсън е роден на 18 септември 1951 година в Детройт, щата Мичиган. През 1984 година става най-младият (на 33 години) завеждащ отделение в историята на „Джонс Хопкинс“ институциите. През 1987 година професор Карсън завинаги влиза в историята на световната хирургия като първият хирург успешно „разделил“ сиамски близнаци (the Binder twins), родени съединени в задната част на главата. За извършването на това хирургично чудо под ръководството на професор Карсън 70-членният хирургичен екип е работил 22 часа.

В „Поеми риска“ Бен Карсън учи своя читател как да се справи със страха от трудните решения. В книгата д-р Бен Карсън увлекателно разказва за различни случаи от практиката и живота си, в които е решавал дали да поеме огромни рискове. Формулата му се състои от четири главни въпроса, валидни при всяка ситуация.“