Покана от АСМ

Асоциацията на студентите медици – Пловдив Ви кани на лекцията „Fetal Medicine. My experience“, която ще бъде водена от световно признатия проф. Кипрос Николаидес, един от основателите на специалността и най-цитирания учен в света в областта на Акушерството и гинекологията.

Лекцията ще бъде на 29 април (събота), от 17:00 ч. в I аудитория на АК.

Проф. Николаидес е:

  • един от пионерите в областта на Феталната медицина, действащ проферсор по Фетална медицина в King’s College Hospital, Лондон.
  • основател и председател на Фондацията по Фетална медицина;
  • избран за член на Националната академия по медицина в Съединените американски щати, считано за едно от най-големите признания в областта на медицината и здравеопазването;
  • има H-индекс 183, най-високия сред всички специалисти по Акушерство и гинекология в света;
  • осигурил обучение по Фетална медицина на над 1000 лекаря от над 50 страни по света;
  • автор на над 1500 статии в рецензирани списания, като неговите проучвания биват цитирани над 140 000 пъти.
  • пионер на методи за фетална терапия, включително торако-амниотично шънтиране при фетален плеврален излив, ендоскопска лазерна хирургия за лечение на тежък трансфузионен синдром в колаборация с проф. Ийв Вилле, ендоскопско коригиране на вродена диаграфмална херния в колаборация с проф. Жан Депрест и проф. Едуард Гратакос.

След проф. Кипрос Николаидес ще има и кратка лекция от ученика на проф. Николаидес и първия български специалист по Фетална медицина и Вътреутробна фетална хирургия в България – доц. Петя Чавеева. Тя ще представи един от своите клинични случаи, който завършва със спасяването на човешкия живот преди той да е започнал.

https://www.facebook.com/events/s/fetal-medicine-my-experience/1327221034537578/