Покана за публична лекция на д-р Шарадчандра Балекар – „Как да се справим със стреса, използвайки йога терапевтичния подход“

Д-р Шарадчандра Балекар е аюрведа лекар. Притежава магистър степен по психотерапия и консултиране.

Той е постоянен преподавател в Колежа за йога и културен синтез към института „Кайвалядама“ в Индия.

Автор е на книгите „Анатомия и физиология в йога контекст“, „Пранаяма, мудра и медитация“ и „Пътят на Випасана“.

Д-р Балекар притежава уникален стил да съчетава класическите йога учения с модерната наука. Като такъв е желан гост-лектор в много национални и международни уъркшопи, конференции и публични събития.

Д-р Балекар пристига в България като водещ на 10-дневна програма на Българската асоциация по йога терапия и йога. Той ще подготвя йога преподаватели в областта на йога терапията. Това е един нов световен аспект, който използва класическите йога методи (асани – пози, пранаяма – дишане и медитация), адаптирайки ги към конкретните потребности на хората. Йога терапията е най-известна като начин за справяне със стреса и неговите симптоми.

По време на своята лекция – КАК ДА СЕ СПРАВИМ СЪС СТРЕСА, ИЗПОЛЗВАЙКИ ЙОГА ТЕРАПЕВТИЧНИЯ ПОДХОД – д-р Балекар ще разкаже за Четирите „Р“ – Четири принципа за управление на стреса:

  1. Релаксация.
  2. Регулация на ежедневието.
  3. Реализация.
  4. Рехабилитация.

Аудиторията ще има възможност да разбере защо често нашите усилия да се справим със стреса не дават резултат и как да организираме ежедневието си, за да бъдем наистина устойчиви на стрес.

Очакваме Ви на 27-ми април от 17:00 до 18:00 във Втора аудитория на Аудиторния комплекс, за да научите как йога терапевтичният подход може да бъде Вашата бронежилетка като съвременни хора, професионалисти, членове на семейства и общности.

След малка пауза, е планирана и практика (18.10 – 18.40 часа) – дихателна техника за начинаещи и специална медитация. И двете техники са подходящи за самостоятелно практикуване.